Overlæge Knud Thygesen Nielsen og fem kolleger på Kirurgisk fællesafdeling på sygehuset i Randers undrer sig over, at de alle er på regionens liste over sundhedspersonale, der er blevet belønnet med 10.000 kr. for indsatsen under coronapandemien. De har nemlig ikke haft mere at lave under pandemien, tværtimod.Foto: Region Midtjylland

Overlæger: Hvorfor har vi fået 10.000 kr. fra ‘vinterpakken’? Vi har ikke oplevet nogen øget belastning i vagterne på kirurgisk fællesafdeling under COVID-19, men alligevel har vi fået en belønning fra ‘vinterpakken’. Den løsning er pinagtig ringe, skriver seks overlæger fra Regionshospitalet Randers.

Indlægget er skrevet af overlægerne Jesper Beck Jørgensen, Henrik Elbrønd, Marlene Julia Sørensen, Katrine Emmertsen, Christian Allerslev Frandsen og Knud Thygesen Nielsen, alle fra Kirurgisk fællesafdeling, Regionshospitalet Randers.

Folketingets vedtagelse af ‘vinterpakken’ udløste én mia. kr. til afhjælpning af presset på personaleressourcerne på landets sygehuse som følge af det øgede antal patienter grundet coronasmitten.

Midlerne var tiltænkt ansatte, som oplevede en øget belastning i længere tid ud over den sædvanlige fluktuation i arbejdsmængden. De blev tildelt med formålet at understøtte aktiviteten og sikre fastholdelse af personalet i en tid med stor sygeplejerskemangel.

Det tror vi, at der er mange, der synes giver god mening.

Vi kan nu til vores store forundring konstatere, at samtlige overlæger på vores afdeling både med tilstedeværelsesvagt og rådighedsvagt, hver er tildelt 10.000 kr. fra ‘vinterpakken’.

Giver ingen mening

Vi har ikke oplevet nogen øget belastning i vagterne, og da slet ikke i det daglige arbejde, hvor der har været lukket ned for megen planlagt kirurgi. Andre af sygehusets lægelige specialer er i samme situation og er tildelt samme midler.

Samtidig hører vi, at lignende sker på andre hospitaler og i andre regioner. Det giver ingen mening.

Det er svært at forstå, hvordan kriterierne for tildelingen af midlerne er fremkommet.

Opgaven har ikke været nem, men vi må konstatere, at den valgte løsning er pinagtig ringe. Det er ikke den måde, samfundets penge skal klattes væk.

Det efterlader os med en dårlig smag i munden, når vi samtidig kan se at f.eks. flere anæstesisygeplejerske på AUH ikke har fået nogen økonomisk anerkendelse for et beviseligt øget arbejdspres.

Vi har bedt om at få de penge, der er tiltænkt overlægegruppen, tilbageført, og at de lægges i en pulje i afdelingen til lønmidler til sygeplejegruppen.

Læs også:

Overlæger takker nej til coronabonus på 10.000 kr.: »Det er helt ude i hampen at klatte pengene væk på den måde«

Kommentarer

  1. Det er simpelthen det mest klædelige, jeg har hørt fra nogen faggruppe i mands minde (og jeg er ved at være halvgammel). Jeg kan simpelthen ikke huske, at jeg har hørt nogen stå frem og sige “vi har ikke haft ekstra travlt”. Stort kudos! Klynk er der nok af, dejligt at høre det modsatte.

  2. I en tid hvor Lægeforeningen råber op om Lighed inden for patientbehandlingen – de udsatte skal have lige så store muligheder for behandling, som de højere uddannede – tilgodeser administratorerne (læs DJØFFERNE) de i forvejen højere betalte faggrupper med gratialer, som rengøringspersonale, portører og andre lavere lønnede ikke får. Det er skandaløst og u-dansk.

Skriv kommentar