Kræft

Valg af anæstesi kan have betydning for udfaldet efter kolorektal kræftkirurgi Når anæstesilæger vælger mellem inhalationsanæstesi eller intravenøs anæstesi til patienter, som skal under kniven for kolorektal cancer, kan det få betydning for de efterfølgende komplikationer på både kort og lang sigt, viser ny forskning.

Ny professor i molekylær onkologi på SDU Institut for Molekylær Medicin på Syddansk Universitet udnævner Morten Gjerstorff til professor i molekylær onkologi. Med professoratet vil han forske i immunterapi som behandling til kræftpatienter.
Danmarks eneste cyklotron til partikelterapi til kræftpatienter alvorligt beskadiget Kræftpatienter, der venter på behandling på Dansk Center for Partikelterapi, kommer til at vente minimum yderligere to uger på behandling. Danmarks eneste cyklotron til partikelterapi er blevet alvorligt beskadiget under service.

Lundbeckfonden uddeler 70 mio. kr. til syv yngre forskere Bevillingsmodtagerne af Lundbeckfondens Fellowship 2022 er nu fundet. Syv yngre forskere modtager bevilling til at fordybe sig i et forskningsprojekt inden for det sundhedsvidenskabelige område.

Blodinfektion med specifikke typer bakterier kommer med øget risiko for tarmkræft Dansk studie viser, at en blodinfektion med flere forskellige former for bakterier, der typisk lever i tarmene, kommer med op til 20 pct. risiko for senere at få konstateret tarmkræft. Studiet lægger ifølge forsker op til, at personer med de specifikke blodinfektioner undersøges for tarmkræft.

Patienternes erfaringer sættes i centrum på international stråleterapikonference i København Den europæiske stråleterapikonference ESTRO afholdes i år i København. Her inviteres patienterne for første gang med indenfor til en åben dialog med de sundhedsprofessionelle om, hvordan patienterne bedst kan inddrages i bl.a. planlægning og afvikling af kliniske studier.
Skriv en kommentarRadiologer: Vi mangler ressourcer til et nationalt screeningsprogram for lungekræft Intentionerne bag ønsket om et nationalt screeningsprogram for lungecancer er gode, men stort set umulige at opfylde. Det siger formanden for radiologerne, der påpeger, at det bliver svært at finde radiologer med overskydende tid til at tolke og beskrive 100.000-150.000 ekstra CT-scanninger om året.

Danske forskere sår tvivl om brug af IL-6-hæmmere til gigtpatienter i immunterapi På baggrund af et nyt laboratorieforsøg bidrager forskere fra Aarhus Universitet med vigtig viden om, hvorfor immunterapier fremkalder gigtsygdom hos kræftpatienter. Resultaterne viser, at IL-6-hæmmere er irrelevant som behandling af de kræftsyge gigtpatienter.
