Velkommen 2021 Faggrupper med risiko for at blive smittet med COVID-19 bør få en økonomisk tak, og så viste 2020 at vi har et sundhedsvæsen, vi kan være stolte af, skriver Torben Mogensen, tidligere vicedirektør på Hvidovre Hospital.
Er tiden kommet til indførelse af generisk ordination? Debatten har kørt i mange år, og argumenterne imod generisk ordination er til at overse, skriver Mads Koch Hansen, lægelig rådgiver og ledelsescoach.
En dårlig generalprøve … Håndteringen af den kommende COVID-19-vaccine bliver forhåbentligt bedre end myndighedernes håndtering af årets influenzavaccinationer, skriver praktiserende læge Joachim Nørmark.
Hvorfor skal vi have daglige tal for coronatestning, og hvorfor alle disse restriktioner? Overordnet har ny coronavirus stadig kun spredt sig meget lidt i befolkningen, så det vil vare længe, før virus slipper taget i medierne og i vores politikere.
Hvad skal der ske, når Arne bliver syg? hvad gør Arne eller andre, der nu har fået udsigt til tidlig pension, og som sammen med pensionen får en, to eller tre kroniske lidelser, som skal følges i sundhedsvæsenet? De kan se ind i et væsen, som på mange måder er tunet og velsmurt. Men problemet er, at de kroniske patienter ikke passer ind på supersygehuset – de er ikke en del af specialeplanen, og de skal helst ikke blive akut syge, skriver lægelig rådgiver, Mads Koch Hansen.
Lad os nu gå i takt … Lad os blive enige om at følge coronaretningslinjerne, og hvis vi synes, at de er forkerte, så lad os arbejde på at ændre dem. Det vil gøre det lettere for os alle – og mere sikkert og trygt for patienterne, skriver praktiserende læge.
Hvorfor var det ikke statsministeren, der stod forrest, da rapporten blev præsenteret? Det har været en interessant og nedslående uge, hvis man interesserer sig for ulighed i sundhed. Interessant, fordi uligheden atter kom på dagsordenen, efter udgivelsen af en ny rapport fra Sundhedsstyrelsen, skriver Torben Mogensen.
Skal du vaccineres mod COVID-19? Skal statsministeren? Coronapandemien kommer langsomt, men sikkert under kontrol i store dele af verden og har stort set været det i lang tid i Danmark. Vi holder afstand, hoster i ærmet og vasker og spritter hænder som aldrig før.
En forvagt på 74 år? Tiden er kommet til at tage kampen for den gode hverdag med krav om arbejdsforhold på de offentlige arbejdspladser, som gør det muligt at være med, til man fylder 75.
Hvad har vi lært af corona-pandemien? Jeg håber, vi kan fastholde sammenholdet og de gode ideer fra corona-pandemien, når hverdagen for alvor begynder igen og pengestrømmen tørrer ind, skriver Torben Mogensen.