
Kultur


Kultur til både hjerte og hjerne Læge og forsker Maja Thiele er med sine egne ord ’fan af kultur over en bred kam’ og har både hang til den storladne opera og den nørdede podcastserie om invasive dyrearter i dansk natur. En podcastserie, hvor hun i øvrigt netop har haft sin skuespillerdebut – som mink.

Kærlighed til bøger, Bob og Bruce KULTURKANYLEN Hjemme hos Else Smith bugner reolerne af bøger, og hendes hang til gode tekster gennemsyrer også andre dele af hendes kulturforbrug. Og nå ja – så var der også den dag, hvor hun mødte Bruce Springsteen, og verden omkring hende forsvandt i nogle sekunder.

Opgør med fordomme og halvdøve ører: Læger skal være bedre til at lytte NY BOG: ‘Det du ikke ved får patienten ondt af’ er titlen på overlæge Morten Sodemanns nye bog. Bogen er baseret på hans årelange erfaringer med en patientgruppe, de etniske minoritetspatienter, som typisk ender på hans bord, når alle andre specialister har opgivet at hjælpe.

Dirigentrollen minder mig om min tid som ansvarlig for en operationsgang KULTURKANYLEN Når pensioneret overlæge Mogens Hüttel skal reflektere over sit kulturforbrug, minder det ham om, at der er en del at hente på den danske kulturkonto. Selv vores fattige danske ordforråd kan faktisk udfolde sig elegant.

Professoren, der ikke kender til fyraften Infektionsmediciner Jens Lundgren holder ikke regnskab med, hvor lang hans arbejdsuge er. Han er drevet af en vilje til at gøre en forskel og en glæde over de magiske øjeblikke, hvor forskningen fører til afgørende ny viden.

Kultur skal både berige, berøre og underholde KULTURKANYLEN: For 25-årige William Wendler Thomassen, formand for Foreningen af Danske Lægestuderende, handler kultur om at få udvidet sin horisont. Men en gang imellem må kultur også gerne være et sjovt afbræk i hverdagen.

Inspireret af Biden og stærke kvindelige impressionister KULTURKANYLEN Den røde tråd i professor og overlæge Gunhild Waldemars kulturforbrug er styrke og refleksion. Begge dele finder hun blandt andet i præsidentkandidat Joe Bidens erindringsbog, i værker lavet af kvindelige impressionistiske kunstmalere og i de podcasts, der er en trofast følgesvend på hendes daglige gåture.

Poul Videbech: Depression handler om menneskeskæbner, og det element har jeg savnet i debatten I den offentlige debat bliver depression ikke anset som den alvorlige og ofte livstruende sygdom, den er, og det har fået professor Poul Videbech til tasterne. Med sin nye bog vil han at gøre op med sejlivede myter om sygdommen og løfte sløret for fremtidens behandlingsmuligheder.
