
Diabetes


Fremtidens diabetesambulatorium skal skabe mere lighed i sundhed Steno Diabetes Center Sjælland sætter handling bag ordene i forhold til, at det er nødvendigt at give patienter med diabetes forskellige og individualiserede tilbud for at opnå større grad af lighed i sundhed.

Forskere afslører: Vi har taget fejl af insulin Insulin opfører sig meget anderledes i opløsning, end forskere hidtil har troet. Det kan have betydning for, hvordan vi i fremtiden skal udvikle ny insulin til behandling af diabetes, siger forskere.
Tresiba er bedst til personer med type 1-diabetes og høj risiko for natlig hypoglykæmi Dansk studie viser, at også hos personer med høj risiko for insulinchok om natten er Tresiba bedre end Lantus til at reducere forekomsten af natlig hypoglykæmi.

Tarmhormoner giver håb for behandling af knogleskørhed hos personer med diabetes Personer med type 1- eller type 2-diabetes har øget risiko for knoglefrakturer, men det kan nye diabeteslægemidler målrettet tarmhormonerne måske lave om på.

Ingen sammenhæng mellem kronisk nyresygdom og NAFLD Danske forskere afviser med to studier teorien om, at kronisk nyresygdom og ikke-alkoholisk fedtlever sygdom (NAFLD) er koblede sygdomme. »Vi kan i hvert fald ikke finde en kobling mellem fedt i leveren og kronisk nyresygdom,« siger Bo Feldt-Rasmussen, cheflæge og professor i nefrologi på Rigshospitalet.

Vinder: »Patienternes liv skal være langt og godt« Jens Juel Christiansen er ledende overlæge på Klinik for Diabetes- og Hormonsygdomme, Regionshospitalet Gødstrup (Tidligere Hospitalsenheden Vest). Afdelingen er i år kåret som bedst til behandling af voksendiabetes.
Børne- og Ungdomsdiabetes: De gode eksempler skal udbredes Børn og unge med diabetes modtager behandling af et højt niveau i Danmark, viser seneste årsrapport fra Dansk Register for Børne- og Ungdomsdiabetes. Variation mellem regioner og afdelinger sætter fokus på at lære af dem, der har succes.
Astma i barndommen øger risiko for type 1-diabetes Traditionelt har mange forskere ment, at en astmadiagnose beskytter mod udvikling af type 1-diabetes og inflammatorisk tarmsygdom. Den tanke skyder et nyt dansk studie ned. Faktisk forholder det sig lige omvendt
