Minister har nu fundet medlemmerne til nyt Nævn for Sundhedsapps Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) har fundet de otte medlemmer, der udgør Nævnet for Sundhedsapps.
Kritikken hagler ned over regeringens plan: Aktører advarer mod afskaffelse af fejlrapportering Regeringens forslag om at fjerne det nationale system for utilsigtede hændelser, UTH, møder hård kritik fra to aktører i sundhedsvæsenet. Sundhedsminister Sophie Løhde svarer igen på kritikken.
Røntgen bruges stadig hyppigt forud for lungekræftdiagnoser 40 pct. af danske lungekræftpatienter fik i 2022 foretaget en røntgenundersøgelse af thorax inden for et år før diagnosen, viser undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse, som blev præsenteret på Danske Kræftforskningsdage.
Kan kræftforløb i flere hastigheder aflaste et presset sundhedsvæsen? Timingen af især operationer for kræft presser landets højtspecialiserede kirurgiske afdelinger, mener cheflæge Jens Hillingsø, der tog emnet op på årets Danske Kræftforskningsdage i Odense.
Akutafdeling har fundet model til at mindske overbelægning Et nyt, stort studie viser, at Nordsjællands Hospitals akutafdeling har fundet en løsning på problemet med overbelægning. Spørger man ledelsen, er hemmeligheden de såkaldte spotsygeplejersker, respekt for hinandens faglighed og en organisering, der giver mening.
Efter et år på posten: Jonas Egebart vil give hospitalerne mere frihed Da Jonas Egebart overtog roret i Sundhedsstyrelsen, blev han hurtigt klar over, at nogle processer gik for hurtigt, og at der var brug for at undersøge problemerne dybere. I det første år som direktør har han arbejdet med både visionen om en mere lyttende styrelse, og med at ændre interne arbejdsgange med fokus på dem, der skal bruge løsningerne.
En … i en hornlygte? STIKPILLEN: Sundhedsreformen må ikke blive en strukturdiskussion om antallet af regioner. Der er brug for et opgør med hele opbygningen af sundhedsvæsenet, hvis patientforløb skal blive bedre, og læger skal til provinsen. Skriv en kommentar
Danmarks første CHIP-klinik åbner i Region Sjælland Sjællands Universitetshospital i Roskilde har åbnet en forskningsklinik, hvor målet er at forebygge blodpropper hos folk med specifik genfejl.
Overlæge: Vi skal tænke mere i individualiseret dialyse Ny dansk forskning peger på, at ikke alle patienter nødvendigvis skal behandles med samme høje mængde bikarbonat i forbindelse med dialyse. Vi skal nok være bedre til at individualisere dialysen til den enkelte patient, siger forsker.
Når centralisering bliver en helbredstrussel DEBAT: Når en pandemi erklæres, er et samfund ganske vist i en nødsituation. Men det skal helst stadig være muligt, at medmennesker mødes med hensyn til deres forskellighed. Skriv en kommentar