Genetisk sammenhæng mellem spiseforstyrrelser og autisme – men ikke ADHD De samme gener er på spil, når personer med autisme også udvikler spiseforstyrrelser, viser ny dansk forskning. Studiet finder til gengæld ikke noget genetisk overlap mellem ADHD og spiseforstyrrelser. Forskningen viser også, at angst eller depression ofte går forud for udvikling af spiseforstyrrelser hos personer med autisme eller ADHD.
Sprog spiller stor rolle i udfordringerne hos børn med ADHD Dansk studie, der er det største af sin slags til dato, belyser, hvordan sproglige vanskeligheder spiller en stor rolle i de udfordringer, som børn med ADHD har i forhold til venner og skole. Klinikere skal være mere opmærksomme på sproglige vanskeligheder hos børn med ADHD, fordi sproget ikke forbedres, bare fordi barnet behandles for ADHD, siger forsker.
Tre ud af fire voksne med ADHD dropper ud af deres medicinske behandling Flere og flere voksne får stillet en diagnose med ADHD, og flere kommer også i medicinsk behandling. Selvom medicin kan forbedre langtidsprognosen for de fleste med ADHD og derfor er en vigtig del af behandlingen, har tre ud af fire danskere med ADHD alligevel droppet medicinen inden for fem år, viser studie.
Lægemiddelforbrug kan forudsige udvikling af tidlig Alzheimers Brug af antidepressiv medicin og antipsykotika kan være en tidlig indikator for udvikling af Alzheimers, viser ny dansk forskning. Vi skal ikke udrede alle med depression for Alzheimers, men vi vil gerne finde ud af, hvordan vi kan blive bedre til at identificere denne patientgruppe tidligt, så de også kan komme i behandling tidligt, siger forsker.
Hvor mange oplever abstinenser efter antidepressiv medicin? Nyt studie viser vej – eller gør det? Når jeg indleder kronikken her med, at ’forskerne i resultatafsnittet konkluderede…’, er det altså fordi, at hele pointen er, at resultatafsnit og metodeafsnit fortæller to helt forskellige historier. Undersøgelsen skal minde os om vigtigheden af at læse forskningsartikler – læse dem – før man ukritisk videreformidler resultaterne ud til verden og praksis med et ’forskning viser’, skriver cand.psych., ph.d. Anders Sørensen. Skriv en kommentar
Psykiatridirektør frygter, at fusion vil rive 10-års plan fra hinanden Psykiatri og somatik skal fusionere, lyder anbefalingen fra sundhedsstrukturkommissionen. Vicedirektør i Psykiatrien Region Sjælland er bekymret for, at det vil gå ud over igangværende arbejde med psykiatriens 10-års plan.
Markant forhøjet risiko for akutte indlæggelser hos diabetespatienter med svær psykisk sygdom Risikoen for akutte indlæggelser med diabetisk ketoacidose og hypoglykæmi er voldsomt forhøjet blandt personer med diabetes, hvis personerne samtidig har en diagnose med alvorlig psykisk sygdom. Vi skal måske prioritere behandlingen til disse patienter anderledes og se på, hvordan vi ellers kan hjælpe dem til at have bedre styre på deres sygdom, siger forsker.
Tværsektorielt psykiatrisk team vinder Årets Patientoplevelse 2024 Det Tværsektorielle Fællesteam giver samfundets mest udsatte borgere professionel her-og-nu-hjælp. For den indsats, modtager teamet i Psykiatrisk Center Amager og Københavns Kommune Årets Patientoplevelse 2024.
Psykiatriforperson advarer mod generel brug af metaldetektorer Nyt lovforslag vil gøre det muligt at bruge metaldetektorer på psykiatriske afdelinger og ambulatorier. Psykiatrisk selskab advarer mod at sprede metaldetektorer ud i hele psykiatrien.
Psykiatriske afdelinger i Odense og Svendborg bliver lagt sammen For bl.a. at sikre en bedre ramme til håndtering af overlægebemandingen og generelt et fortsat psykiatrisk behandlingstilbud i Svendborg, har regionsrådet besluttet at lægge de to psykiatriske afdelinger i Odense og Svendborg sammen.