Foto: Joachim Rode

Helene Probst: 200 siders fagligt oplæg til 10-årsplan for psykiatrien indeholder kun det mest nødvendige I dag, torsdag 13. januar, har Sundhedsstyrelsen offentliggjort det længe ventede faglige oplæg til en 10-årsplan for psykiatrien. Et oplæg, som fagfolk håber, vil danne grundlag for regeringens politiske udspil. På trods af at det er et omfattende oplæg, er der kun blevet plads til det mest nødvendige, og intet i oplægget kan vælges fra, siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

Med et års forsinkelse er Sundhedsstyrelsen i samarbejde med Socialstyrelsen nu klar med det længe ventede faglige oplæg til en 10-årsplan for psykiatrien. Der er ingen af de her anbefalinger, der er ‘nice to have’ Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Oplægget blev bestilt af sundhedsminister Magnus Heunicke i juni 2020, og opdraget lød dengang på at beskrive status og udfordringer på området og komme med prioriterede forslag til løsninger. Kun afbrudt af COVID-19 har arbejdet med det faglige oplæg været...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind