Linda Bramsen, ledende overlæge
Foto: Privat

Fagligt oplæg til 10-årsplan for psykiatrien prioriterer børn og unge Sundhedsstyrelsen præsenterer i dag det faglige oplæg for den 10-årsplan for psykiatrien, Socialdemokratiet gik til valg på i 2018. Hvis politikerne lytter til fagfolkene, står personer med de sværeste psykiske lidelser og børn og unge med psykisk mistrivsel i første række til at få bedre behandling. Børne- og ungdomspsykiatrisk formand glæder sig ved udsigten til tidligere diagnosticering.

Efter et langt forløb, der flere gange er blevet forsinket af COVID-19-pandemien, er det faglige oplæg til en 10-årsplan for psykiatrien nu endelig landet. 208 sider dækker bredt over ni forskellige temaer lige fra afstigmatisering til retspsykiatri. Oplægget indeholder bl.a. i alt 37 forskellige anbefalinger. Fem anbefalinger er ‘prioriterede indsatser’, som bør sættes i værk først: Opbygning af et lettilgængeligt tilbud af ensartet og høj kvalitet i kommunerne til børn og unge med psykisk mistrivsel; Styrkede indsatser til mennesker med...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind