Sundhedsøkonom: ADHD koster samfundet dyrt

Sundhedsøkonom: ADHD koster samfundet dyrt De samfundsøkonomiske omkostninger ved ADHD er 'meget, meget større', end hvad hidtidige tal på området har peget på. Der mangler data på de områder, hvor omkostningerne er størst, og samtidig overser forskningen sundhedsregistrets muligheder, mener professor i sundhedsøkonomi Jakob Kjellberg.

Før årtusindeskiftet var en ADHD-diagnose blandt voksne en sjældenhed og fremtvang ikke mange panderynker i den offentlige sektor. Vi kan sagtens bruge vores sundhedsregistre på en langt mere begavet måde, end vi gør i dag Jakob Kjellberg, professor i samfundsøkonomi ved VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd Men efterhånden som årene er gået, er omfanget – og ikke mindst omkostningerne – af den neuropsykiatriske lidelse blevet mere og mere evidente: Personer med diagnosen er dårligere uddannet end...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind