»Vi har haft stor forståelse for, at COVID-19 har haft en kæmpe rolle for regeringens andre prioriteter, men når vi har været holdt hen så længe og næsten helt bliver overset i budgettet for 2022, så er det svært at få øje på regeringens vilje til at hjælpe psykiatriske patienter,« siger Gitte Ahle, formand for Dansk Psykiatrisk Selskab, om forslag til næste års finanslov.

Finanslovsforslag møder kritik: Flere aktører har mistet tillid til regeringens valgløfte på psykiatriområdet Dansk Psykiatrisk Selskab og Lægeforeningen er blandt kritikerne af, at der ikke er øremærket flere penge til socialpsykiatrien eller den kommende genopretningsplan for psykiatrien i regeringens forslag til næste års finanslov. Regeringen melder sig dog nu klar til at finde de nødvendige midler. 

Det var med stor skuffelse, at Gitte Ahle, formand for Dansk Psykiatrisk Selskab, mandag kunne bladre igennem regeringens finanslovsforslag for 2022.  Det er ikke min oplevelse, at regeringen prioriterer psykiatrien, og jeg en smule forundret over, at ambitionerne ikke er højere. Psykiatrien skal løftes væsentligt for at få den op på samme niveau som hele det somatiske område Camilla Noelle Rathcke, formand for Lægeforeningen »Jeg kan ikke finde noget særligt om psykiatrien, når jeg læser forslaget igennem,« siger hun. »Jeg...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind