Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab: Timingen for at fusionere psykiatrien og somatikken er problematisk Forperson for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab støtter en ligeværdig sammenlægning mellem psykiatrien og somatikken. Men lige nu er der for få til at løfte opgaven.
Regionsrådsmedlemmer fra hele landet: Vi er bekymrede for sammenlægning af somatik og psykiatri En række regionsrådsmedlemmer på tværs af regioner og partiskel har i et åbent brev udtrykt deres bekymring for en eventuel sammenlægning af psykiatrien og somatikken. Det sker i kølvandet af, at personale i psykiatrien fra hele landet har udtrykt samme bekymring.
Opråb fra læger og forskere: Hvorfor nedlægges de psykiatriske hospitaler? ÅBENT BREV: En større organisatorisk ændring vil beslaglægge tid og arbejdskraft i årevis. Mange af de strukturer, vi har opbygget, afhænger af, at vi er samlet i ét psykiatrisk hospital. Vi sætter derfor spørgsmålstegn ved, om det er klogt at opsplitte psykiatrien midt i mange andre opgaver og en forestående fusion af regioner, skriver læger og forskere i Region Hovedstadens Psykiatri. Skriv en kommentar
Berørte familier er med til at forme fremtidens børne- og ungdomspsykiatri i Nordjylland Patient Silas Vetner og hans far har været med til at udvikle netværksmodellen Familiens Team, der er en central del af det stort anlagte psykiatriprojekt ‘Bedst for os’ i Region Nordjylland. Når projektet er slut om fem år, håber Thisted Kommunes PPR-leder Trine Ritter, at familierne vil sige, at de blev lyttet til. »I dag hører vi desværre ofte, at de siger: De glemte at spørge os,« siger hun.
Merete Nordentoft: Sammenlægning med somatikken er nu eller aldrig I Dansk Psykiatrisk Selskab glæder de sig over, at regeringen vil lægge psykiatrien og somatikken sammen. Det er vigtigt for psykiatriens fremtid, mener forperson i selskabet, som overordnet set er godt tilfreds med udspillet til en sundhedsreform.
Genetisk sammenhæng mellem spiseforstyrrelser og autisme – men ikke ADHD De samme gener er på spil, når personer med autisme også udvikler spiseforstyrrelser, viser ny dansk forskning. Studiet finder til gengæld ikke noget genetisk overlap mellem ADHD og spiseforstyrrelser. Forskningen viser også, at angst eller depression ofte går forud for udvikling af spiseforstyrrelser hos personer med autisme eller ADHD.
Tre ud af fire voksne med ADHD dropper ud af deres medicinske behandling Flere og flere voksne får stillet en diagnose med ADHD, og flere kommer også i medicinsk behandling. Selvom medicin kan forbedre langtidsprognosen for de fleste med ADHD og derfor er en vigtig del af behandlingen, har tre ud af fire danskere med ADHD alligevel droppet medicinen inden for fem år, viser studie.
Lægemiddelforbrug kan forudsige udvikling af tidlig Alzheimers Brug af antidepressiv medicin og antipsykotika kan være en tidlig indikator for udvikling af Alzheimers, viser ny dansk forskning. Vi skal ikke udrede alle med depression for Alzheimers, men vi vil gerne finde ud af, hvordan vi kan blive bedre til at identificere denne patientgruppe tidligt, så de også kan komme i behandling tidligt, siger forsker.
Hvor mange oplever abstinenser efter antidepressiv medicin? Nyt studie viser vej – eller gør det? Når jeg indleder kronikken her med, at ’forskerne i resultatafsnittet konkluderede…’, er det altså fordi, at hele pointen er, at resultatafsnit og metodeafsnit fortæller to helt forskellige historier. Undersøgelsen skal minde os om vigtigheden af at læse forskningsartikler – læse dem – før man ukritisk videreformidler resultaterne ud til verden og praksis med et ’forskning viser’, skriver cand.psych., ph.d. Anders Sørensen. Skriv en kommentar
Næstformand for sygeplejersker i hovedstaden om forsvundne millioner til psykiatrien: »Det gik, som jeg havde frygtet« Nicklas Vagner Forsman, kredsnæstformand i DSR i hovedstaden, er ikke overrasket over at høre, at de 24,1 mio. kr., som Region Hovedstaden i marts 2023 afsatte til nyansættelser i psykiatrien, er blevet kraftigt beskåret. »Det er under al kritik,« siger han.