Langvarig effekt af tidligt og intensivt behandlingstilbud til unge med psykoser OPUS-behandling reducerer dødelighed før tid, giver færre og kortere indlæggelser på psykiatriske afdelinger og fører til en generelt bedre livskvalitet, viser resultater af ny dansk undersøgelse.

Tidlig opsporing og intensiv behandling af yngre personer med en begyndende psykose har en markant bedre og langvarig effekt, sammenlignet med det normale behandlingstilbud. Det viser resultaterne af et fase 4-studie, som netop er blevet offentliggjort i et af verdens førende videnskabelige tidsskrifter inden for psykiatrien, American Journal of Psychiatry. Med resultaterne er det for første gang påvist, at effekten af såkaldt OPUS-behandling ikke kun er til stede under et kontrolleret forsøg, men også har en positiv og længerevarende effekt...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind