Storstilet EU-indsats skal løse gåden om Alzheimers
Foto: Alzheimerforeningen

Storstilet EU-indsats skal løse gåden om Alzheimers Aarhus Universitet deltager i stort, internationalt EU-projekt om at indsamle og analysere data om Alzheimers sygdom. Det internationale samarbejde er afgørende for at løse gåden om sygdommen, lyder det fra Alzheimerforeningen.

Et nyt europæisk samarbejde skal sikre bedre behandling af demenssygdommen Alzheimers sygdom. Samarbejdet inkluderer forskere fra 22 universiteter i seks europæiske lande, samt en række lægemiddelvirksomheder fra Europa og USA, som via nationale registre, biobanker og kliniske databaser skal indsamle og analysere forskningsdata om patienter med Alzheimers sygdom. Der er afsat 7,8 mio. euro – ca. 58 mio. kr. – til projektet, som har fået titlen ROADMAP. Alzheimerforeningens direktør Nis Peter Nissen glædes over, at der fra europæisk side bliver...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind