Foto: Joachim Rode

»Vi får kortere tid at bo sammen i, og det, synes jeg, er en høj pris at betale« Demente og deres pårørende oplevede alvorlige konsekvenser, da samfundet lukkede ned i foråret på grund af COVID-19, viser undersøgelse foretaget af Alzheimerforeningen. For Jette og Birger Veber betyder det dårligere livskvalitet, og at deres tid sammen kan blive kortere.

»Jeg frygter en ny nedlukning hver dag, når jeg ser smittetallet. Jeg ved ikke, hvad jeg vil gøre, men jeg tror ikke, jeg klarer det én gang til. Jeg er panisk angst, når der er presse­møder. Jeg sidder og har helt ondt i maven og er ved at kaste op ved ­tanken om, at de kunne finde på at lukke det hele ned igen. Det slår os ihjel,« ­siger Jette Veber. Inde i tv-stuen ved siden af sidder hendes mand,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement