Foto: Joachim Rode

Demente og pårørende lider under COVID-19 Hjemmeboende patienter med demens og deres ­pårørende led under nedlukningen af Danmark i ­foråret, hvor ensomhed og forværret helbred betød forringet livskvalitet. Alzheimerforeningen opfordrer til, at der ikke igen lukkes ned for kommunale behandlings- og ­aktivitetstilbud. KL kan ikke love noget.

Da Danmark blev lukket ned i ­foråret, blev alle danskere ramt, og gruppen af demente borgere og ­deres pårørende mærkede i høj grad til konsekvenserne af at være mere hjemme. I Alzheimer­foreningen oplevede de 2-3 gange så mange ­henvendelser som normalt, hvilket fik dem til at undersøge omfanget nærmere. »For mennesker med demens­sygdom er det afgørende at holde sig igang og blive stimuleret fysisk og kognitivt. Og vi kan se, at nedlukningen har haft konsekvenser for hel­bredet. Der er også...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind