Habilitetsregler har sat Medicinrådets vurdering af kræftlægemidler i stå
Formanden for Lægevidenskabelige Selskaber (LVS), professor, overlæge Henrik Ullum, er det en forudsigelig udvikling, at der mangler formænd til i alt fire fagudvalg under Medicinrådet.

Habilitetsregler har sat Medicinrådets vurdering af kræftlægemidler i stå Fire udvalg under Medicinrådet står uden formænd, og det bremser arbejdet med at behandle ansøgninger på nye lægemidler til behandling af lunge- og brystkræft. ‘Forudsigelig udvikling’, mener formanden for de Lægevidenskabelige Selskaber.

Fagudvalgene vedrørende lungekræft og brystkræft under Medicinrådet kan ikke behandle ansøgninger på nye lægemidler. Årsagen er, at der endnu ikke er godkendt formænd til disse udvalg, fremgår det af den offentliggjorte dagsorden for Medicinrådets (pdf) møde, der fandt sted i sidste uge. I alt fire fagudvalg under Medicinrådet har aktuelt ikke fået besat formandsposterne. Det drejer sig om udvalgene vedrørende lungekræft, brystkræft, kræft i æggestokkene og vedrørende nyresygdomme. Medicinrådets sekretariat har modtaget foreløbige ansøgninger på brystkræftmidlet Kisqali (ribociclib) fra Novartis,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind