Formanden for Lægevidenskabelige Selskaber (LVS), professor, overlæge Henrik Ullum, er det en forudsigelig udvikling, at der mangler formænd til i alt fire fagudvalg under Medicinrådet.

Habilitetsregler har sat Medicinrådets vurdering af kræftlægemidler i stå Fire udvalg under Medicinrådet står uden formænd, og det bremser arbejdet med at behandle ansøgninger på nye lægemidler til behandling af lunge- og brystkræft. ‘Forudsigelig udvikling’, mener formanden for de Lægevidenskabelige Selskaber.

Fagudvalgene vedrørende lungekræft og brystkræft under Medicinrådet kan ikke behandle ansøgninger på nye lægemidler. Årsagen er, at der endnu ikke er godkendt formænd til disse udvalg, fremgår det af den offentliggjorte dagsorden for Medicinrådets (pdf) møde, der fandt sted i sidste uge. I alt fire fagudvalg under Medicinrådet har aktuelt ikke fået besat formandsposterne. Det drejer sig om udvalgene vedrørende lungekræft, brystkræft, kræft i æggestokkene og vedrørende nyresygdomme. Medicinrådets sekretariat har modtaget foreløbige ansøgninger på brystkræftmidlet Kisqali (ribociclib) fra Novartis,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement