»Man kunne da godt ønske, at hvis det var godkendt i Europa, at man så fik lov til at bruge det og indsamle de data ind, som Medicinrådet mener, der i nogle tilfælde mangler – evt. i samarbejde med andre nordiske lande,« siger Ann Søegaard Knoop, overlæge og leder af Den Onkologiske Kliniske Forskningsenhed på Rigshospitalet.

Medicinen kan give kræftpatienter seks måneders ekstra levetid, men anbefales ikke i Danmark: ‘Det er skuffende’, siger kræftlæge Ledende kræftlæge Ann Søegaard Knoop er skuffet over, at Medicinrådet endnu ikke har godkendt et effektivt middel til alvorligt syge brystkræftpatienter, som andre lande har taget i brug. Kræftens Bekæmpelse håber på, at medicinen bliver anbefalet som standardbehandling på Medicinrådets møde onsdag i denne uge.

Det er skuffende, at Medicinrådet endnu ikke har godkendt lægemidlet Enhertu til metastaserende brystkræft. Det siger overlæge og leder af Den Onkologiske Kliniske Forskningsenhed på Rigshospitalet, Ann Søegaard Knoop, efter at rådet den 20. marts udskød at træffe en beslutning om, hvorvidt medicinen Trastuzumab Deruxtecan (T-DXd, Enhertu) skal godkendes som standardbehandling for kvinder med HER2-lav-brystkræft. Beslutningen blev udskudt, selv om medicinen har vist sig at kunne forlænge patienters levetid betydeligt, fordi rådet mener, at prisen er for høj. Man har...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement