Medicinrådet har på sit seneste møde givet grønt lys for, at biosimilært trastuzumab kan tages i brug til anti-HER2 behandling af brystkræft.Rådet vurderer, at biosimilært trastuzumab til brystkræft kan tages i brug til tre patientgrupper: Nydiagnosticerede patienter med tidlig brystkræft (kandidater til neoadjuverende eller adjuverende behandling) eller metastatisk HER2+ brystkræft, som ikke før har modtaget behandling med trastuzumab. Patienter, der tidligere har været i behandling med trastuzumab, som får tilbagefald af sygdom og skal genoptage trastuzumab behandling. Den trejde gruppe...
Arbejdsgruppe skal udarbejde fælles retningslinjer for brug af biomarkører Medicinrådet ønsker national enighed om, hvilke målemetoder der skal bruges til at vurdere, om kræftpatienter har gavn af immunterapi. Arbejdsgruppe forventes klar til august.
Skriv en kommentarMedicinrådet anbefaler lægemiddel til kræft i blære og urinveje Ny anbefaling kan årligt få betydning for ca. 300 danske patienter med kræft i blære og urinveje.
Skriv en kommentarNy anbefaling fra Medicinrådet kan give besparelser på behandling af brystkræft Medicinrådet anbefaler lægemidlet Kisqali som alternativ til Ibrance til behandling af kvinder med brystkræft. Det kan give en besparelse på 10 mio. kr. om året, vurderer Amgros.
Skriv en kommentarTidlig stamcelletransplantation giver længere progressionsfri overlevelse ved myelomatose Data fra DETERMINATION-studiet præsenteret på ASCO viser, at autolog stamcelletransplantation tidligt i sygdomsforløbet forbedrede den progressionsfrie overlevelse hos nydiagnosticerede patienter med myelomatose.
Skriv en kommentarNimotuzumab forbedrer overlevelsen for patienter med K-ras vildtype fremskreden kræft i bugspytkirtlen Specielt patienter, der ikke havde behov for kirurgi for obstruktion af galdevejene, havde gavn af behandlingen, viser data fra NOTABLE-studiet præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentarRadiologer: Vi mangler ressourcer til et nationalt screeningsprogram for lungekræft Intentionerne bag ønsket om et nationalt screeningsprogram for lungecancer er gode, men stort set umulige at opfylde. Det siger formanden for radiologerne, der påpeger, at det bliver svært at finde radiologer med overskydende tid til at tolke og beskrive 100.000-150.000 ekstra CT-scanninger om året.
Skriv en kommentar
Første nationale guidelines for håndtering af senfølger efter tarmkræftsygdom Nye retningslinjer er en milepæl for håndteringen af senfølger efter tarmkræftsygdom, mener professor Peter Christensen, der leder det nationale forskningscenter for senfølger til kræft i bækkenorganerne.
Skriv en kommentar
Praktiserende læger er rigtig gode til at opdage tilfælde af kræft 21 pct. af patienter, der af praktiserende læger blev henvist til CT-skanning på Vejle Sygehus uden for kræftpakkerne i 2017, havde kræft. Praktiserende læger skal have bedre mulighed for at henvise til CT uden for kræftpakkerne, mener forskere og læger.
Skriv en kommentar
Koncernledelsen i Midtjylland: Aldersgrænse for tilbud om MR-skanning er sagligt velbegrundet Region Midtjyllands begrænsede kapacitet til at lave MR-skanninger af patienter med mistænkt prostatacancer anvendes bedst ved at tilbyde skanninger til patienter under 65 år, fremgår det af koncernledelsens redegørelse til regionsrådets sundhedsudvalg. Formand for hospitalsudvalg er fortsat modstander af et alderskriterie og vil gå videre med sagen, hvis der er flertal i udvalget.
Skriv en kommentar
Måling af kræft-DNA i blodet: Fremtidens supplement til cancerscreening? Måling af cirkulerende tumor-DNA kan inden for en årrække blive et supplement til de nationale screeningsprogrammer for cancersygdomme. Metoden har potentiale til at kunne reducere cancerdødeligheden betydeligt, ifølge professor.
Skriv en kommentar
Mange patienter med mistænkt prostatakræft har ikke adgang til den bedste diagnostik Regionerne kæmper med at få MR-skannere på plads, og få uddannet radiologer og urologer, der kan sikre, at patienter med mistænkt prostatacancer kan få en mere præcis diagnostik. Det betyder, at mens nogle patienter får den bedst mulige behandling, så må andre lade sig nøjes med den markant mindre præcise ultralydsskanning. Formanden for patientforeningen for prostatakræftramte fortæller om et stigende antal henvendelser fra mænd, der får afslag på MR-skanning.
1 kommentar