På sit første møde efter sommerferien er Medicinrådet kommet med fire nye anbefalinger og en lægemiddelrekommandation. Den amerikanske virksomhed MSD har fået en anbefaling fra rådet til at anvende lægemidlet Keytruda til at behandle uhelbredelig livmoderhalskræft. Rådet anbefaler, at Keytruda bliver brugt i kombination med kemoterapi (med eller uden indholdsstoffet bevacizumab). Virksomheden Vifor Pharma Nordiska AB har derimod ikke fået anbefalet sit lægemiddel Tavneos. Rådet afviste at anbefale Tavneos som en tillægsbehandling til rituximab eller cyclophosphamid til at behandle blandt...

Målrettet kræftbehandling kan godt betale sig – også økonomisk Ny forskning viser, at det vil være inden for den økonomiske skive at skifte førstelinjebehandling af patienter med kronisk lymfatisk leukæmi fra kemoterapi til venetoclax plus obinutuzumab, men ikke til ibrutinib, som fortsat er for dyrt i forhold til gevinsten for patient og samfund.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Medicinrådet ændrer anbefaling på brystkræftmedicin efter prisstigning Medicinrådet anbefaler ikke længere Tukysa som standardbehandling af brystkræft. Det blev besluttet på det seneste rådsmøde, hvor rådet også blev enige om en anden ny anbefaling og behandlingsvejledning.
Skriv en kommentarForsøg viser store fremskridt inden for behandling af gynækologisk kræft På den årlige kongres for European Society for Medical Oncology blev der fremlagt data fra en lang række positive fase 3-studier med behandlinger til kvinder med flere former for gynækologisk kræft. Behandlingerne kan om kort tid komme til at ændre behandlingslandskabet for kvinder med en bred vifte af kræftformer.
Skriv en kommentar
Trodelvy forlænger overlevelsen hos svært syge patienter med brystkræft De endelige resultater fra TROPICS-02-studiet med behandling af kvinder med endokrinresistent HR+, HER2-negativ metastatisk brystkræft er nu udgivet i The Lancet og viser, at behandlingen kan forlænge overlevelsen hos denne patientgruppe med kun meget få behandlingsmuligheder og en dårlig prognose. Medicinrådet har tidligere sagt nej til Trodelvy på grund af prisen.
Skriv en kommentar
Her er de flotte danske topresultater på årets ASCO Overlægerne Lars Henrik Jensen, Inna Chen og Mansoor Raza Mirza havde alle taget de seneste resultater fra deres forskning med til ASCO. Her er, hvad de viste frem.
Skriv en kommentarASCO: Lovende resultater fra for patienter med ovariekræft, livmoderhalskræft og lungekræft Mirvetuximab soravtansine viser lovende takter som behandling til kvinder med ovariekræft, og så ser skånsom fjernelse af livmoderen i form af simpel hysterektomi ud til at være en sikker behandlingsmulighed til kvinder med tidlig lavrisiko livmoderhalskræft. Samtidig er der godt nyt ved ikke-småcellet lungekræft i Keytruda-studie.
Skriv en kommentar
Nyt studie skal udfordre standardbehandling ved tilbagefald til ovariekræft Forskere har på ASCO fremlagt designet til et studie, som skal udfordre den måde, hvorpå man behandler kvinder med tilbagefald til ovariekræft i dag. Det er et meget innovativt studie, siger forsker.
Skriv en kommentar
Tarmkræft: Cirkulerende tumorDNA siger ikke noget om risiko for lymfeknudespredning Cirkulerende tumorDNA er en dårlig markør for spredning af tarmkræft til lymfeknuderne, viser ny dansk forskning. Til gengæld ser cirkulerende tumorDNA ud til at være en god prognostisk markør for, hvordan det kommer til at gå for patienterne.
Skriv en kommentar
Risikoen for at udvikle myelomatose kan være afhængig af bopæl Der er en uensartet geografisk fordeling af myelomatosetilfælde i Danmark og et potentielt ‘hotspot’ i fire kommuner. Det viser en undersøgelse, som en forskergruppe fra Aalborg Universitetshospital står bag.
1 kommentar
Ny undersøgelse skal klarlægge mulige risikofaktorer for myelomatose Hæmatologer og arbejds- og miljømedicinere forbereder undersøgelse, som skal forsøge at finde forklaringer på høj forekomst af myelomatose i enkelte danske kommuner.
Skriv en kommentar