Medicinrådet har udsendt en anbefaling af lægemidlet Kisqali (ribociclib) til behandling af brystkræft. Anbefalingen gælder for brug af Kisqali i kombination med aromatasehæmmer som mulig standardbehandling til postmenopausale kvinder med HR+/HER2- lokalt fremskreden eller metastatisk brystkræft. Den er baseret på et rimeligt forhold mellem Kisqalis kliniske merværdi og omkostninger i forhold til Ibrance (palbociclib). Medicinrådet anbefaler, at regionerne vælger det lægemiddel, der er forbundet med de laveste omkostninger. Det er første gang Medicinrådet har udarbejdet en anbefaling i den kortere...
Biosimilære midler anbefales til brystkræftpatienter Medicinrådet vurderer, at biosimilær trastuzumab kan tages i brug til både nydiagnosticerede patienter, patienter med tilbagefald og til brystkræftpatienter, der allerede er i behandling med originalmidlet
Skriv en kommentarArbejdsgruppe skal udarbejde fælles retningslinjer for brug af biomarkører Medicinrådet ønsker national enighed om, hvilke målemetoder der skal bruges til at vurdere, om kræftpatienter har gavn af immunterapi. Arbejdsgruppe forventes klar til august.
Skriv en kommentarMedicinrådet anbefaler lægemiddel til kræft i blære og urinveje Ny anbefaling kan årligt få betydning for ca. 300 danske patienter med kræft i blære og urinveje.
Skriv en kommentarMedicinrådet kommer med nye anbefalinger til livmoderhalskræft og gigt Der er kommet nye anbefalinger fra Medicinrådet på sygdomsområder som livmoderhalskræft og gigt. Rådet er desuden kommet med en ny lægemiddelrekommandation for migræne.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Risikoen for at udvikle myelomatose kan være afhængig af bopæl Der er en uensartet geografisk fordeling af myelomatosetilfælde i Danmark og et potentielt ‘hotspot’ i fire kommuner. Det viser en undersøgelse, som en forskergruppe fra Aalborg Universitetshospital står bag.
1 kommentar
Ny undersøgelse skal klarlægge mulige risikofaktorer for myelomatose Hæmatologer og arbejds- og miljømedicinere forbereder undersøgelse, som skal forsøge at finde forklaringer på høj forekomst af myelomatose i enkelte danske kommuner.
Skriv en kommentar
Mange spørgsmål, men kun få svar Hvorfor er forekomsten af myelomatose betydeligt højere i fire danske kommuner end i landets øvrige kommuner, spørger forskerne bag en ny undersøgelse. I landsbyen Ødis i det sydlige Jylland spørger tre af byens indbyggere også sig selv om, hvorfor der er tre tilfælde af en sjælden kræftsygdom som myelomatose blandt byens kun 428 indbyggere.
Skriv en kommentarTidlig stamcelletransplantation giver længere progressionsfri overlevelse ved myelomatose Data fra DETERMINATION-studiet præsenteret på ASCO viser, at autolog stamcelletransplantation tidligt i sygdomsforløbet forbedrede den progressionsfrie overlevelse hos nydiagnosticerede patienter med myelomatose.
Skriv en kommentarNimotuzumab forbedrer overlevelsen for patienter med K-ras vildtype fremskreden kræft i bugspytkirtlen Specielt patienter, der ikke havde behov for kirurgi for obstruktion af galdevejene, havde gavn af behandlingen, viser data fra NOTABLE-studiet præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentarRadiologer: Vi mangler ressourcer til et nationalt screeningsprogram for lungekræft Intentionerne bag ønsket om et nationalt screeningsprogram for lungecancer er gode, men stort set umulige at opfylde. Det siger formanden for radiologerne, der påpeger, at det bliver svært at finde radiologer med overskydende tid til at tolke og beskrive 100.000-150.000 ekstra CT-scanninger om året.
Skriv en kommentar