Glem ikke de sjældne, men samlet set hyppige sygdomme

Glem ikke de sjældne, men samlet set hyppige sygdomme Der er store både menneskelige og samfundsmæssige gevinster at hente ved en hurtig, korrekt og effektiv diagnostik og behandling af de 6-8 pct. af befolkningen, der lever med en sjælden sygdom, skriver læge og strategisk rådgiver Jonas Hink.

En sjælden sygdom er defineret ved en særlig lav prævalens og incidens. For lægemidler til behandling af sjældne sygdomme er der regulatoriske krav for at opnå orphan designation, en status der udløser visse regulatoriske og markedsmæssige fordele. Kravene for at opnå orphan drug designation varierer i forskellige lande og regioner. I EU er det en forudsætning, at den sjældne sygdom, som lægemidlet er tiltænkt at behandle, forebygge eller diagnosticere, har en prævalens på maksimalt 5 ud af 10.000 personer, mens...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind