»Vi argumenterer ikke imod, at kontinuitet er vigtigt, men man kunne forestille sig, at det er muligt at levere ordentligt lægearbejde, uden at man ejer den bygning, man sidder i,« mener Marie Henriette Madsen og Jakob Kjellberg.

Læge til alle kræver mere end økonomisk bonus Vores påstand er, at man ikke realistisk kan aflønne sig ud af det merarbejde, der følger med i mange af de områder, som er lægedækningstruede. Man bør overveje, om normtallet for patienter knyttet til en lægekapacitet skal være forskellig, afhængig af om praksis ligger på Østerbro eller i Nykøbing Sjælland, skriver Marie Henriette Madsen, projektchef i VIVE, og Jakob Kjellberg, professor i VIVE.

Det primære sundhedsvæsen er fundamentet for sundhedsvæsenet, men særligt i yderområderne i landet er der betydelige sætningsskader, og nogle steder er der både sprækker og revner. Derfor skal det primære sundhedsvæsen styrkes. Det er budskabet blandt andet i den sundhedsreform, regeringen og aftalepartierne lancerede i foråret 2022, ligesom det har været i en lang række af tidligere reforminitiativer. En væsentlig del af kuren for sundhedsvæsenet er, at der skal sikres nok praktiserende læger – og ikke mindst nok praktiserende læger...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement