Topledelse i sundhedsvæsenet: Flere kvinder bør på banen

Topledelse i sundhedsvæsenet: Flere kvinder bør på banen Når antallet af kvinder i topledelsen er så begrænset, hvorfor ændrer beslutningstagerne så ikke blot blandingsforholdet. Forklaringen skal søges i fravær af neutralitet i vores bedømmelser af mænd og kvinder samt i en tilsyneladende grundfæstet manglende vilje til at ændre på balancerne, skriver Lars Muusmann m.fl.     

Der skal ikke ansættes flere kvinder i ledelse, fordi de er kvinder. Det skal der derimod på grund af det ringe antal af kvindelige ledere på en række vigtige poster i sundhedssektoren. Fraværet er iøjnefaldende. Alene henset til misforhold i kvantitet og matematik forspilder sektoren muligheden for at ændre på vigtige forhold i ledelse af sektoren. Denne påstand beror selvsagt på den forudsætning, at det er korrekt, at kvinderne i sundhedssektoren har noget at byde på i ledelsesmæssig sammenhæng. Hvis...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind