Tarmhormon viser lovende takter i første kliniske forsøg
Foto: privat

Tarmhormon viser lovende takter i første kliniske forsøg De første resultater fra humane forsøg med tarmhormonet LEAP2 ser lovende ud. Danske forskere viser, at tarmhormonet sænker appetitten og sænker blodsukkeret efter et måltid. Der er potentiale for at udvikle et fedmemiddel på baggrund af LEAP2, siger forsker.

Tarmhormoner har indtaget scenen i behandling af fedme, hvilket især Novo Nordisks GLP-1-receptoragonist semaglutid er et bevis på. Nu viser et nyt dansk studie, at der blandt tarmhormonerne er flere, som kan være interessante at lave lægemidler ud af. Når vi kigger i litteraturen, er resultaterne fra vores studie med LEAP2 på højde med de første resultater med GLP-1 Christoffer Andersen Hagemann, læge og ph.d., Center for Klinisk Metabolisk Forskning, Herlev og Gentofte Hospital I studiet har forskerne undersøgt de...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind