Personer med hjertesygdom har tre gange højere risiko for at have diabetes 30 pct. af personer, der lider af hjertesygdom, har også diabetes, viser ny forskning. Der er store globale forskelle, men samlet set er risikoen for at have diabetes tre gange højere hos personer med hjertesygdom end hos den generelle befolkning.

I den generelle befolkning er risikoen for at have diabetes omkring ni pct. Dette tal stiger til 30 pct. hos patienter med koronar hjertesygdom, viser et nyt studie, der er offentliggjort i European Journal of Preventive Cardiology.   I studiet har forskere kigget på globale data fra det såkaldte CLARIFY-studie, hvori 30.000 personer har deltaget. Personerne blev inkluderet i studiet i 2009 og 2010 og fulgt i fem år. Alle personerne havde koronar hjertesygdom og kom fra 45 forskellige lande i...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind