SGLT-1/2-hæmmeren sotagliflozin har hjertebeskyttende effekt
Foto: Nils Meilvang

SGLT-1/2-hæmmeren sotagliflozin har hjertebeskyttende effekt Sotagliflozin er i Europa kun godkendt til behandling af personer med type 1-diabetes. Men SGLT-1/2-­hæmmeren bør måske også godkendes til behandling af type 2-diabetes. I hvert fald viser to store studier, at sotagliflozin har hjertebeskyttende effekt hos denne patientgruppe og derved kan redde menneskeliv. ­Bivirkningsprofilen bekymrer dog dansk overlæge.

Inden for det seneste årti har verden fået øjnene op for det revolutionerende potentiale i SGLT-2-hæmmere i forhold til at behandle personer ramt af diabetes. Siden den første godkendelse af dapagliflozin i 2012 har gliflozinerne som dapagliflozin, canagliflozin og empagliflozin åbnet op for helt nye behandlingsmuligheder til personer med både type 1- og type 2-diabetes. Foruden den blodsukkerregulerende effekt af SGLT-2-hæmmerne har studier inden for de seneste ganske få år vist, at eksempelvis ­dapagliflozin reducerer risikoen for nyrekomplikationer og hjertesvigt...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind