Særlige typer af kollagen kan være biomarkører ved udvikling af kræft

Særlige typer af kollagen kan være biomarkører ved udvikling af kræft Danske forskere har kortlagt, hvordan fibroblastceller ved kræft i bugspytkirtlen udskiller særlige typer af kollagen, der er med til at sikre kræften de bedste muligheder for overlevelse. Kollagen kan bruges som biomarkør for udvikling af kræft og måske også blive et behandlingsmål i fremtiden, siger forsker.

Når kræftceller skal beskytte sig selv, rekrutterer tumorcellerne de nærliggende fibroblastceller og får dem til at producere kollagen. Et nyt dansk studie peger nu på, hvordan kollagen fra fibroblastceller kan benyttes som biomarkør for udvikling af kræft, ligesom identifikationen af de forskellige typer af kollagen kan benyttes til at ramme kræften endnu hårdere med terapier. Forskningen er netop offentliggjort på den årlige kongres for European Society for Clinical Oncology (ESMO). »Det nye i studiet er, at vi kan koble kollagenerne...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind