Sidsel Pedersen
»Vi har lavet dette studie med alle danske patienter med modermærkekræft med hjernemetastaser for at se, hvordan det ser ud i den virkelige verden,« siger Sidsel Pedersen.

Immunterapi er at foretrække ved behandling af modermærkekræft med spredning til hjernen Forskere har kortlagt, hvordan det er gået danske patienter med modermærkekræft med spredning til hjernen siden 2015. Forskningen viser, at hvis patienterne skal blive langtidsoverlevere, skal immunterapi på banen.

Immunterapi med immuncheckpointhæmmere er klart bedst til at skabe langtidsoverlevere ved modermærkekræft med spredning til hjernen. Det viser et nyt dansk studie med alle danske patienter med indikationen i perioden fra 2015 til 2022. Studiet viser også, at ved involvering af hjernehinden hos personer med modermærkekræft bliver langt færre langtidsoverlevere, selvom medianoverlevelsen for denne del af patienterne er næsten på niveau med resten af patientgruppen med spredning til centralnervesystemet. Ydermere viser studiet, at stråleterapi mod operationsfeltet hos de patienter, som...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement