»Risikoen er, at der bliver dannet en biofilm af bakterier på overfladen af implantatet, for så kan vi ikke gøre andet end at tage implantatet ud igen,« siger Mikkel Herly.

Brystkræft: Antibiotikabeskyttelsen er langvarig efter rekonstruktioner Problemet med infektioner omkring brystimplantater i forbindelse med brystrekonstruktioner kan man komme omkring med profylaktisk antibiotika lokalt på implantatet eller i implantatlommen. Ny forskning viser, at den beskyttende effekt af antibiotika i implantatlommen varer ved i op imod en uge. Stort dansk studie undersøger i øjeblikket, om det så også beskytter mod infektioner, hvor der er behov for at tage implantaterne ud igen.

I forbindelse med behandling for brystkræft får mange kvinder behov for rekonstruktion af brystet med implantat. Her er den store frygt en infektion omkring implantatet, da det kan danne biofilm og nødvendiggøre, at implantatet bliver taget ud igen. Det sker for mellem fem og 10 pct. af alle kvinder, der får lavet en sådan brystrekonstruktion med implantat. Der er i dag ikke international konsensus om, hvordan man bedst forhindrer infektioner at opstå i forbindelse med brystrekonstruktioner. Nogle læger giver patienterne...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement