Peter Meidahl Petersen
»Studiet cementerede vores praksis på området, og i dag understøtter resultaterne fortsat, at vi gør det rigtige, når vi venter med at give stråleterapi. Data er blevet tydeligere og konklusionen stærkere med længere opfølgning,« Peter Meidahl Petersen.

Data efter 10 år: Så stor er gevinsten ved at holde igen med strålebehandling ved prostatakræft I ti år har forskere fulgt, hvordan det er gået patienter med prostatakræft efter behandling med stråleterapi efter operation. Data efter ti år viser, at der er god grund til at holde lidt igen med strålebehandlingen. Overlevelsen er høj, og bivirkninger bliver mindre, siger forsker.

For ti år siden ledte et stort engelsk studie med patienter fra hele verden, herunder over 100 fra Danmark, til ændringer i den måde, hvorpå man behandler patienter med stråleterapi efter operation for prostatakræft. Formålet med studiet var at finde ud af, om det bedst kan betale sig at strålebehandle med det samme efter operation, eller om det bedst kan betale sig at vente og se, hvordan sygdommen udvikler sig, og så først give stråleterapi, når sygdommen viser tænder igen....

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement