Sådan vil corona ændre sundhedsvæsenet ­permanent Den nuværende coronakrise er så ­omfattende, at den kan forandre sundhedsvæsenet på flere dramatiske måder – til det bedre eller til det ­værre. Her er 14 læger og andre fagfolks ­vurderinger af fremtidens sundhedsvæsen efter coronakrisen.

Mens det meste af Danmark har været sat på vågeblus siden den 11. marts og som minimum frem til den 13. april, har det danske sundhedsvæsen været sat flere gear op for at kunne håndtere det mulige tryk af coronasmittede danskere.

På kort sigt vil det give et sundhedsvæsen med udmattede læger og en pukkel af behandlinger, kontroller og operationer, der venter forude. Men på længere sigt vil denne nye virus forandre sundhedsvæsenet permanent. Men hvordan, hvor meget og hvad vil krisen give af muligheder for et bedre sundhedsvæsen med bedre samarbejde og mere fleksibel anvendelse af teknologi.
Ingen ved det med sikkerhed, men Dagens Medicin har fået 14 fagfolks bud på, hvad Covid-19 vil ændre.

 

Læs alle 14 interviews her:Joachim Hoffmann-Petersen

 

Har du selv et bud på om og i givet fald hvordan ­coronakrisen vil ændre dit liv som læge, så del din holdning og skriv til redaktionschef på Dagens ­Medicin, Anders Heissel, ah@dagensmedicin.dk

Kommentarer

  1. Vi ser et overraskende stort fald i infektionsrelaterede sygdomme i DK – så der er andre smittekæder end Corona, der er blevet brudt. Det anser jeg som forklaring på hvorfor der er så utrolig stille på akutområdet.
    Den største ændring bliver optimeret hygiejne. Både blandt befolkning men så sandelig også bland sundhedspersonale. Det har i mange år været til stor undren i min verden, at mange sundhedsprofessionelle med patientkontakt arbejder i deres civile tøj. Praktiserende læger, psykiatere m.m.fl. stiller løbende op som klinikere i deres private tøj og i disse tider råber de så op om hjælp til værnemidler – stadig i civilt tøj. Uha – det må kunne gøres bedre.

Skriv kommentar