Prednisolon spænder ben for immunterapi – men én patientgruppe kan alligevel få gavn

Prednisolon spænder ben for immunterapi – men én patientgruppe kan alligevel få gavn Mindre dansk studie peger på, at der er lille chance for effekt af immunterapi til patienter med modermærkekræft og hjernemetastaser, hvis patienterne er i behandling med prednisolon. En specifik mutation kan dog gøre immunterapi relevant alligevel.

Patienter med modermærkekræft og symptomatiske hjernemetastaser er en svær patientgruppe at behandle. De har det for det første rigtig skidt, og for det andet har de behov for behandling med binyrebarkhormon i form af prednisolon. Ydermere er patientgruppen typisk ekskluderet fra kliniske forsøg med immunterapi på grund af behandlingen med prednisolon, da det er en immundæmpende behandling, som formodentlig modvirker effekten af immunterapi. I et lille dansk studie har forskere nu undersøgt, hvordan patienter med modermærkekræft og hjernemetastaser, som er...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind