Anders Kverneland
Et dansk forsøg med T-celleterapi til en bred gruppe af kræftpatienter var veltolereret og gennemførligt, men ingen patienter opnåede et længerevarende positivt respons, forklarer forsøgsansvarlig på studiet, ph.d.-studerende og læge Anders Kverneland fra Center for Cancer Immunterapi.

Klinisk forsøg tester grænserne for adoptiv T-celleterapi  T-celleterapi til en bred gruppe af kræftpatienter var veltolereret og gennemførligt, men ingen patienter opnåede et længerevarende positivt respons.

Adoptiv T-celleterapi har inden for modermærkekræft været en meget lovende behandling. Men hvordan forholder det sig så i andre kræfttyper? Ja, der er svaret mere oppe i luften, hvilket et nyt dansk forskningsarbejde også peger på. I studiet blev 25 patienter med en bred vifte af kræftformer behandlet med T-celleterapi, og selvom resultatet viste, at behandlingen generelt var veltolereret på tværs af diagnoserne, opnåede lægerne ikke de jubelresultater, som de havde drømt om. Formålet var at se, at vores behandling...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind