Søren Kjær Petersen er en af forskerne bag et nyt dansk studie, der viser, at kvinder har en bedre generel overlevelse end mænd efter behandling med immunterapi for modermærkekræft.

Kvinder med modermærkekræft ser ud til at opnå bedre overlevelse efter immunterapi end mænd Gennemgang af danske patienter med modermærkekræft i behandling med immunterapi viser, at kvinder har bedre overlevelse efter behandlingen end mænd. Det er dog vigtigt at slå fast, at behandlingen også virker rigtig godt til mænd, siger forsker.

Immunterapi har gjort underværker inden for en række kræftområder, herunder især behandling af modermærkekræft. Nu viser et nyt dansk studie, der for nyligt er blevet offentliggjort på den årlige kongres for European Society for Medical Oncology (ESMO), at kvinder med metastatisk modermærkekræft har bedre overlevelse end mænd efter behandling med immunterapi. Ifølge en af forskerne bag studiet kan resultaterne give anledning til undersøgelser af de bagvedliggende faktorer, som giver kvinder med modermærkekræft bedre overlevelse end mænd, når behandlingen hedder immunterapi....

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement