Ny ledende overlæge i karkirurgi på Rigshospitalet 
Foto: Rigshospitalet

Ny ledende overlæge i karkirurgi på Rigshospitalet  Rigshospitalets Afdeling for Karkirurgi ansætter ny ledende overlæge fra egne rækker. Den nye mand på posten er Nikolaj Eldrup, og han glæder sig til at komme i gang. 

Overlæge, ph.d. og klinisk lektor Nikolaj Eldrup tiltræder 1. december stillingen som ny ledende overlæge på Afdeling for Karkirurgi på Rigshospitalet. Det skriver Rigshospitalet i en pressemeddelelse. 

Den kommende ledende overlæge ser frem til at stå i spidsen for en af Europas største og førende karkirurgiske afdelinger. 

»Jeg glæder mig til at videreføre en afdeling med tradition for storslået klinisk forskning, registerforskning og grundforskning, som alt sammen kommer patienterne til gode i form af den mest moderne behandling,« siger Nikolaj Eldrup. 

Når Nikolaj Eldrup tiltræder stillingen som ny ledende overlæge, skal han ikke bruge mange kræfter på at lære afdelingen at kende. Han er nemlig godt kendt med Rigshospitalets Afdeling for Karkirurgi, hvor han de sidste to år har været tilknyttet som teamleder og klinisk lektor. 

En af hovedopgaverne for den kommende ledende overlæge bliver at fortsætte arbejdet med at udvikle innovative metoder, som kan lette arbejdet for de ansatte og gøre behandlingen mere effektiv og sikker for patienterne. 

»Vi skal blive ved med at udvikle hinanden, bl.a. med vores gode uddannelser både på hoved- og speciallægeuddannelsen. Vi har gode resultater med, at personalet træner på vores simulatorer, og vi skal i det hele taget på alle områder udvikle metoder, hjælpemidler og software, der kan gøre vores arbejdsgange mere sikre og effektive. Innovation er vejen frem,« siger Nikolaj Eldrup. 

Nikolaj Eldrups CV tæller desuden også tillidshverv og poster i flere råd og udvalg, bl.a. Landsregisteret Karbase, Medicin.dk, The International Consortium of Vascular Registries og Lægehåndbogen.

Privat deler Nikolaj Eldrup tiden mellem sine bopæle i København og Aarhus, er gift og har to børn på 18 og 20 år.

Skriv kommentar