Hjertecentret på Rigshospitalet får ny direktør
Thomas Høi-Hansen bliver ny direktør for Hjertecentret på Rigshospitalet. Han kommer fra en stilling som ledende overlæge på Afdeling for Hjertesygdomme, Herlev-Gentofte Hospital.

Hjertecentret på Rigshospitalet får ny direktør Efter sommerferien tiltræder Thomas Høi-Hansen som direktør for Hjertecentret på Rigshospitalet. Han kommer fra en stilling som ledende overlæge på Afdeling for Hjertesygdomme, Herlev og Gentofte Hospital.

Efter syv år i spidsen for Afdeling for Hjertesygdomme på Herlev og Gentofte Hospital er det blevet tid til et skifte for Thomas Høi-Hansen, der 15. august tiltræder som ny centerdirektør på Rigshospitalets Hjertecenter. Jobbet er ledigt, fordi den nuværende leder, Rasmus Møgelvang, skal være vicedirektør på Rigshospitalet.

Med til sin nye stilling bringer Thomas Høi-Hansen masser af erfaring indenfor ledelse og kardiologi, og han glæder sig over at blive en del af holdet, som han mener har en særlig status i Danmark.

»Som læge går jeg naturligvis meget op i, at patienterne får den bedst mulige udredning, behandling og pleje. Rigshospitalet har en særstatus i det danske sundhedsvæsen, og også i Hjertecentret er der en række behandlinger, som ikke foretages andre steder, ligesom centret har et stærkt forskningsmiljø, hvor der bedrives forskning på højt niveau. Det forpligter til, at vi gør os rigtig umage, og det er en stor udfordring, som jeg glæder mig meget til,« siger Thomas Høi-Hansen i en pressemeddelelse.

Han skal stå i spidsen for 1.300 ansatte og han vil især fokusere på bredt samarbejde om patienter, behandling og forskning. Et samarbejde, der skal strække sig udover Danmarks grænse. Også teknologi og data som støtte for klinikernes arbejde er på dagsordenen.

»Afdelingerne i Hjertecentret er på et højt niveau og har potentiale til endnu mere. Vi skal ikke være bange for at sætte høje mål om at være verdens bedste på nogle områder. Men i første omgang glæder jeg mig til at møde medarbejderne og lytte til deres input,« siger Thomas Høi-Hansen.

Også på Rigshospitalet glæder de sig. Hospitalsdirektør Per Christiansen ser frem til samarbejdet med Thomas Høi-Hansen:

»Vi får en centerdirektør, som har stor erfaring med det kardiologiske område, og som samtidig har stor ledelseserfaring, ikke mindst fra den vellykkede fusion af to kardiologiske afdelinger. Jeg er sikker på, at Thomas Høi-Hansen både kan bidrage til en visionær drift af Hjertecentret og være med til at komme med gode input som del af ledelseskredsen på Rigshospitalet,« siger han

Privat er Thomas Høi-Hansen far til fire piger og gift med en professor i neuropædiatri. Familien bor i Brede.

Skriv kommentar