Hotspots. Ved at kombinere data fra det nationale myelomatoseregister med CPR-registret har forskere fra Aalborg Universitetshospital udpeget fire kommuner i landet som mulige ’hotspots’ hvor forekomsten af myelomatose er markant højere end landsgennemsnittet. Tre af kommunerne er i det sydlige Jylland: Horsens, Vejle og Vejen.

Ny undersøgelse skal klarlægge mulige risikofaktorer for myelomatose Hæmatologer og arbejds- og miljømedicinere forbereder undersøgelse, som skal forsøge at finde forklaringer på høj forekomst af myelomatose i enkelte danske kommuner.

Hvorfor er der en markant højere forekomst af myelomatose i enkelte kommuner i Danmark? Og er det muligt at identificere konkrete risikofaktorer for myelomatose, som kendetegner netop disse områder af landet?  Det er nogle af de centrale spørgsmål, som et forskerteam bestående af hæmatologer, arbejds- og miljømedicinere og to ph.d.-studerende fra Aalborg Universitetshospital nu har sat sig som mål at få svar på. Baggrunden for undersøgelsen, som ventes at gå i gang omkring 1. juli, er en ny dansk undersøgelse,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement