Foto: Privat

Lungekræftpatienter i immunterapi har ved screening ofte hjernemetastaser 20 pct. af patienter med ikke-småcellet lungekræft har ved start på behandling med immunterapi hjernemetastaser. Immunterapien i sig selv ser dog ud til også at virke i hjernen hos nogle patienter, siger forsker.

For en stor del af patienter med ikke-småcellet lungekræft vil kræften på et tidspunkt i deres sygdomsforløb desværre sprede sig til hjernen. Rutinemæssigt skanner man dog ikke hjernen med MR-skanning forud for behandling af ikke-småcellet lungekræft med immunterapi. Det gør man typisk kun, hvis patienten har symptomer på spredning til hjernen. Nu viser et nyt dansk studie, at omkring 20 pct. af de patienter, der starter i behandling med immunterapi for ikke-småcellet lungekræft, har metastaser i hjernen, og at metastaserne...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind