Adaptiv strålebehandling har gjort underværker for lungekræftpatienter Siden 2013 har Aarhus Universitetshospital behandlet patienter med ikke-småcellet lungekræft med adaptiv stråleterapi. Nu viser nye forskningsresultater, at det har gjort en verden til forskel for patienterne.

Patienter med ikke-småcellet lungekræft er på Aarhus Universitetshospital siden 2013 blevet behandlet med adaptiv stråleterapi, hvor strålebehandlingen målrettes direkte den primære tumor. Nu viser nye forskningsresultater, at det har været en god idé, fordi patienterne både lever længere og har markant færre bivirkninger. Det er også grunden til, at alle danske hospitaler i dag er gået over til at behandle patientgruppen på samme måde. Forskningsresultatet kommer ud over den gode nyhed også med en masse muligheder i forhold til yderligere...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind