Patienter med ikke-småcellet lungekræft er på Aarhus Universitetshospital siden 2013 blevet behandlet med adaptiv stråleterapi, hvor strålebehandlingen målrettes direkte den primære tumor. Nu viser nye forskningsresultater, at det har været en god idé, fordi patienterne både lever længere og har markant færre bivirkninger. Det er også grunden til, at alle danske hospitaler i dag er gået over til at behandle patientgruppen på samme måde. Forskningsresultatet kommer ud over den gode nyhed også med en masse muligheder i forhold til yderligere...

Sådan foretrækker lungekirurger selv at blive behandlet for lungekræft En rundspørge blandt lungekirurger på begge sider af Atlanterhavet viser, at mange af dem faktisk vil foretrække kombinationsbehandling for lungekræft med kemoimmunterapi og operation fremfor operation alene. Patienter spørger ofte deres læger, hvad lægerne selv ville vælge af behandling, hvis de fik lungekræft, og her har vi svaret, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Danmark halter ikke så meget bagefter på lungekræftområdet som frygtet Danmark har altid haltet efter Norge, når det kommer til overlevelsen ved lungekræft, men forskellen er ikke så stor, som tidligere antaget, viser ny forskning. Forskningen viser også, hvorfor der er forskel i overlevelsen, og hvad vi i Danmark måske kan gøre bedre.
Skriv en kommentar
Studier baner vejen for store fremskridt inden for behandling af lungekræft På den årlige kongres for European Society for Medical Oncology har forskere fremlagt en stribe resultater fra fase 3-forsøg med behandlinger til patienter med lungekræft. Resultaterne peger på, at der snart kan være ændringer på vej inden for en lang række indikationer.
Skriv en kommentar
Højopløselige scanningsbilleder kan forbedre diagnostik af lungefibrose En ny type scanner med en ti gange højere opløsning end hidtil giver håb om forbedret diagnostik af leddegigtpatienter med lungefibrose.
Skriv en kommentarASCO: Overlæge positiv over resultater med immunterapi til niche af ikke-småcellet lungekræft Den schweiziske lægemiddelproducent Roche øjner et nyt marked til deres kræftmiddel Tecentriq inden for ikke-småcellet lungekræft, efter nye resultater præsenteret på ASCO viser signifikant forbedring af den sygdomsfri overlevelse med behandlingen. Overlæge glæder sig over resultaterne.
Skriv en kommentar
Lungekirurg er blevet lærestolsprofessor Overlæge Thomas Decker Christensen kunne 1. marts skrive en ny titel på visitkortet med tiltrædelse som klinisk lærestolsprofessor i thoraxkirurgi på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.
1 kommentar
Sundhedsstyrelsen i ny vejledning: Mistanke om lungekræft kan gradbøjes Ny vejledning fra Sundhedsstyrelsen annullerer reelt tidligere udmelding fra styrelsen om, at selv den mindste mistanke om lungekræft skal udløse henvisning til et diagnostisk pakkeforløb.
1 kommentar
Smerter efter operation for lungekræft hæmmer patienterne i deres daglige aktiviteter Det er muligt, at patienterne bliver kureret, når de gennemgår en operation for lungekræft, men de postkirurgiske smerter kan blive kroniske og være begrænsende for daglige aktiviteter i lang tid efter operationen, viser ny dansk forskning.
Skriv en kommentar
Overlevelsen for danske patienter med ALK-muteret ikke-småcellet lungekræft er steget markant Siden tyrosin-kinase-hæmmere blev godkendt i Danmark til behandling af patienter med ALK-muteret lungekræft, er overlevelsen tredoblet. Danmark er et godt sted at være, hvis man får stillet en diagnose med ALK-muteret ikke-småcellet lungekræft, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Så stor er risikoen for blodprop efter en operation for lungekræft Danske forskere har kortlagt, hvordan det ser ud med udviklingen af blodpropper i lungerne eller benene hos patienter, der bliver opereret for lungekræft i Danmark. Tallene er tilfredsstillende, siger overlæge, som dog også ser muligheder for tiltag, der kan forbedre patienternes udsigter.
Skriv en kommentarUnderernæring er dårligt nyt for patienter med lungekræft Når patienter med ikke-småcellet lungekræft er underernærede, har de markant dårligere fremtidsudsigter, viser dansk studie. Vi skal finde ud af, hvordan vi giver dem et bedre behandlingsforløb, siger læge.
Skriv en kommentar