»Der er aktuelt mange kliniske studier i gang, der undersøger forskellige kombinationsstrategier med de nye målrettede behandlinger,« siger Matilde Grupe Frost.

Dette kendetegner danskere med avanceret ikke-småcellet lungekræft med KRAS G12C-mutation Forskere har kortlagt, hvad der karakteriserer danske patienter med KRAS G12C-muteret avanceret ikke-småcellet lungekræft, hvad de er blevet behandlet med, og hvordan behandlingen har påvirket deres overlevelse. Vi gør klar til, at der snart kan komme nye behandlinger til denne patientgruppe på markedet, siger forsker.

Med mulig tilkomst af spritnye behandlinger til patienter med KRAS-muteret avanceret ikke-småcellet lungekræft (NSCLC) er det blevet relevant at få lavet en karakteristik af, hvordan denne del af patienter med lungekræft klarer sig på de nuværende behandlinger. Den karakteristik har danske forskere netop lavet for danske patienter, og analysen viser blandt andet, at rigtig mange NSCLC-patienter med KRAS G12C-mutation har højt udtryk af PD-L1, hvorfor de også ofte behandles med immunterapi. Immunterapier har på den måde betydet rigtig meget for,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement