En ny vejledning fra Sundhedsstyrelsen annullerer reelt skrivelsen fra 28. februar i år, hvor styrelsen meddelte Region Midtjyllands direktion, at selv uspecifikke symptomer på alvorlig sygdom skulle tolkes som mistanke om lungekræft og derfor udløse en henvisning til udredning i et kræftpakkeforløb med brug af højdosis-CT. 

Sundhedsstyrelsen i ny vejledning: Mistanke om lungekræft kan gradbøjes Ny vejledning fra Sundhedsstyrelsen annullerer reelt tidligere udmelding fra styrelsen om, at selv den mindste mistanke om lungekræft skal udløse henvisning til et diagnostisk pakkeforløb.

En mistanke om lungekræft kan gradbøjes, og ikke alle patienter, hvor egen læge har selv den mindste mistanke om lungekræft, skal henvises til et kræftpakkeforløb med højdosis-CT med kontrast. Det fremgår af en ny vejledning fra Sundhedsstyrelsen. Vejledningen annullerer reelt skrivelsen fra 28. februar i år, hvor Sundhedsstyrelsen meddelte Region Midtjyllands direktion, at selv uspecifikke symptomer på alvorlig sygdom skulle tolkes som mistanke om lungekræft og derfor udløse en henvisning til udredning i et kræftpakkeforløb med brug af højdosis-CT. Vejledningen,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind