En ny vejledning fra Sundhedsstyrelsen annullerer reelt skrivelsen fra 28. februar i år, hvor styrelsen meddelte Region Midtjyllands direktion, at selv uspecifikke symptomer på alvorlig sygdom skulle tolkes som mistanke om lungekræft og derfor udløse en henvisning til udredning i et kræftpakkeforløb med brug af højdosis-CT. 

Sundhedsstyrelsen i ny vejledning: Mistanke om lungekræft kan gradbøjes Ny vejledning fra Sundhedsstyrelsen annullerer reelt tidligere udmelding fra styrelsen om, at selv den mindste mistanke om lungekræft skal udløse henvisning til et diagnostisk pakkeforløb.

En mistanke om lungekræft kan gradbøjes, og ikke alle patienter, hvor egen læge har selv den mindste mistanke om lungekræft, skal henvises til et kræftpakkeforløb med højdosis-CT med kontrast. Det fremgår af en ny vejledning fra Sundhedsstyrelsen. Vejledningen annullerer reelt skrivelsen fra 28. februar i år, hvor Sundhedsstyrelsen meddelte Region Midtjyllands direktion, at selv uspecifikke symptomer på alvorlig sygdom skulle tolkes som mistanke om lungekræft og derfor udløse en henvisning til udredning i et kræftpakkeforløb med brug af højdosis-CT. Vejledningen,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement