En ny vejledning fra Sundhedsstyrelsen annullerer reelt skrivelsen fra 28. februar i år, hvor styrelsen meddelte Region Midtjyllands direktion, at selv uspecifikke symptomer på alvorlig sygdom skulle tolkes som mistanke om lungekræft og derfor udløse en henvisning til udredning i et kræftpakkeforløb med brug af højdosis-CT. 

Sundhedsstyrelsen i ny vejledning: Mistanke om lungekræft kan gradbøjes Ny vejledning fra Sundhedsstyrelsen annullerer reelt tidligere udmelding fra styrelsen om, at selv den mindste mistanke om lungekræft skal udløse henvisning til et diagnostisk pakkeforløb.

En mistanke om lungekræft kan gradbøjes, og ikke alle patienter, hvor egen læge har selv den mindste mistanke om lungekræft, skal henvises til et kræftpakkeforløb med højdosis-CT med kontrast. Det fremgår af en ny vejledning fra Sundhedsstyrelsen. Vejledningen annullerer reelt skrivelsen fra 28. februar i år, hvor Sundhedsstyrelsen meddelte Region Midtjyllands direktion, at selv uspecifikke symptomer på alvorlig sygdom skulle tolkes som mistanke om lungekræft og derfor udløse en henvisning til udredning i et kræftpakkeforløb med brug af højdosis-CT. Vejledningen,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement