Mette Thune Mouritzen
Læge og ph.d.-studerende Mette Thune Mouritzen fra Onkologisk Afdeling ved Aalborg Universitetshospital har netop præsenteret sine resultater for, hvordan det ser ud med behandling med immunterapi til ikke-småcellet lungekræft i Danmark på den årlige kongres for European Society for Clinical Oncology (ESMO).

Status: Sådan ser det ud med behandling med immunterapi til ikke-småcellet lungekræft i Danmark Siden immunterapi blev introduceret som førstelinjebehandling til patienter med ikke-småcellet lungekræft i Danmark, er flere hundrede patienter blevet behandlet. Et nyt studie danner et nationalt overblik.

Immunterapien Pembrolizumab blev i marts 2017 introduceret som førstelinjebehandling til patienter med ikke-småcellet lungekræft i Danmark. Patienter, som er behandlet frem til oktober 2018, er efterfølgende inkluderet i et nationalt retrospektivt studie, som har til formål at afklare, hvordan behandlingen virker på patienter i den virkelige verden. Resultatet af followup med dataindsamling til og med marts 2020 viser, at nogle patientgrupper klarer sig godt, mens andre har så lidt gavn af behandlingen, at de måske slet ikke skal tilbydes den....

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement