Birgitte Bjørnhart
Hvis en patient behandles med mindst fem andre lægemidler forud for opstart af immunterapi, falder prognosen dramatisk, og effekten af behandlingen forringes muligvis. Det viser et nyt dansk studie ifølge Birgitte Bjørnhart, afdelingslæge og ph.d.-studerende på Onkologisk afdeling, OUH, der er en af forskerne bag studiet.

Polyfarmaci giver dårligere prognose for patienter med lungekræft Hvis en patient behandles med mindst fem andre lægemidler forud for opstart af immunterapi, falder prognosen dramatisk, og effekten af behandlingen forringes muligvis.

Inden for kræftbehandling er immunterapi det sidste nye skud på stjernehimlen. Behandlingen tilbydes til stadigt flere grupper af kræftpatienter på forskelligt stadie i deres sygdom.  Immunterapi har blandt andet revolutioneret behandlingen af ikke-småcellet lungekræft og forbedret overlevelsen i gruppen som helhed. Men fordi patientgruppen er meget heterogen, er der stor forskel på, hvor god gavn den enkelte patient har af behandlingen.  Hvis patienter tager fem eller flere forskellige typer af lægemidler, så falder både deres overlevelse og progressionsfrie overlevelse, når...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement