Foto: Per Gudmann

Kongemageren fra Ganløse Karin Friis Bach vil som ny formand for sundhedsudvalget i Danske Regioner skabe bedre samarbejde både internt mellem regionerne og med kommunerne. Som kræftpatient har hun oplevet sundhedsvæsenet indefra og ved derfor, hvor sårbar man er som patient.

I slutningen af november sidste år stod Karin Friis Bach pludselig i en uvant situation. Som forhandlingsleder for Det Radikale Venstre kunne hun egenhændigt beslutte, om arvtageren efter den mangeårige formand for Danske Regioner, Bent Hansen, skulle være Stephanie Lose fra Venstre eller den socialdemokratiske spidskandidat Ulla Astman. Sen eftermiddag den 29. november kom det så frem: De Radikale pegede på Stephanie Lose, der til gengæld sendte en prestigefyldt udvalgspost den anden vej: formand for sundhedsudvalget. »Jeg havde hørt meget...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind