Dagen derpå har Dagens Medicin dagens medicin talt med forpersonerne for Dansk Psykiatrisk Selskab og Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab for at høre, hvad der er skidt og kanel i den længe ventede plan.

Psykiatriforpersoner om 10-årsplan: God start, men der skal mere til Den længe ventede 10-årsplan for psykiatrien er endelig landet og bliver overvejende positivt modtaget af forpersonerne i Dansk Psykiatrisk Selskab og Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab. Men begge har ønsker til den fremtidige indsats.

Efter otte måneders ventetid landede der endelig en ‘10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed’ 27. september. Det har været en hård fødsel, hvor oppositionen har kritiseret alt fra regeringens oplæg til forhandlinger og midler, men hvor de alligevel valgte at tilslutte sig den aftale, der var forhandlet på plads af de røde partier. Aftalens parter er derfor regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Danmarks-demokraterne, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Frie Grønne. Kun Moderaterne...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement