Anders Kühnau, du skal nu som regionsrådsformand træffe en afgørende beslutning, der vil have betydning for alle regionens røntgenafdelinger og titusindvis af patienter, skriver Ulrich Fredberg.

Du er nået til breaking point, Anders Kühnau Sundhedsstyrelsen, deres rådgivere i Dansk Lunge Cancer Grupper og stort set alle fagfolk har taget afstand fra Region Midtjyllands uofficielle fortolkning af henvisningskriterierne til lungekræftpakken, skriver læge og professor Ulrich Fredberg, der opfordrer regionsrådsformand Anders Kühnau til at handle.

Regionshospitalet og de praktiserende læger i Silkeborg har de sidste fire år i et unikt samarbejde, ved at tilbyde de praktiserende læger at udskifte røntgen af lungerne med den langt bedre lavdosis CT-scanning, skabt de bedste resultater for lungekræftudredning i landet.  Tidligere koncerndirektør i Region Midtjylland og mangeårig direktør i Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen har beskrevet det som ‘det største fremskridt for lungekræftpatienter i mange, mange år’ (P4 Østjylland 17. juni 2020). Alligevel opfattede du, Anders Kühnau, din direktion...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement