Mahican Gielen, ledende overlæge på røntgenafdelingen på Regionshospitalet i Randers, blev 8. september fyret med øjeblikkelig effekt. Samtidig blev hun, trods stor mangel på røntgenlæger i Region Midt, og trods det faktum, at hun er særdeles fagligt kompetent, informeret om, at ingen andre hospitaler i regionen ønskede at ansætte hende. Efter sin afskedigelse offentliggjorde Mahican Gielen selv resultatet, og det er ikke utænkeligt, at denne opgørelse var den egentlige fyringsgrund Mahican Gielen har – som en af ganske få ikke-pensionerede...

Du er nået til breaking point, Anders Kühnau Sundhedsstyrelsen, deres rådgivere i Dansk Lunge Cancer Grupper og stort set alle fagfolk har taget afstand fra Region Midtjyllands uofficielle fortolkning af henvisningskriterierne til lungekræftpakken, skriver læge og professor Ulrich Fredberg, der opfordrer regionsrådsformand Anders Kühnau til at handle.
Skriv en kommentar
Inkompetence kan tilgives, men ignorering af gentagne korrektioner er utilgiveligt Koncernledelsen i Region Midtjylland har i sagen om lavdosis CT-skanninger begået så mange fejl mod bedrevidende og trukket så mange lungekræftpatienter med i faldet, at det kun er et spørgsmål om, hvilke konsekvenser det skal have for de ansvarlige, skriver Ulrich Fredberg, tidligere ledende overlæge på Diagnostisk Center i Silkeborg, der blev fyret som følge af sagen.
Skriv en kommentarLægedækning: Fordelingen af uddannelsesstillinger bør være fleksibel Nej tak til topstyringen i regeringens udspil, men ja tak til ideen om nærhospitaler med attraktive faglige miljøer, skriver Søren Prins, praktiserende læge i Silkeborg.
Skriv en kommentar
Ulighed i sundhed: Det er ikke raketvidenskab, men åbenbart politisk kompliceret Et veludbygget sundhedsvæsen og velfærdssystem har vist sig ikke at være en tilstrækkelig løsning på uligheden i sundhed, skriver Finn Diderichsen, speciallæge og professor emeritus.
2 kommentarer
Lungekræftsagen: Det drejer sig om lungekræftpatienters chancer for overlevelse Det er tid til selvransagelse i lungekræftsagen fra Region Midtjylland, konstaterer Frede Olesen, professor i almen medicin. Ifølge ham viser sagens uskønne forløb, at der er rigelig plads til forbedringer af den tidlige diagnostik af lungekræft i Danmark.
2 kommentarer
Anders Kühnau: Jeg melder pas til dit forsøg på at gøre en faglig strid til en politisk strid Debatten om lavdosis CT er resultatet af en årelang faglig strid, som rækker langt ud over Region Midtjylland – og som kun kan afgøres af Sundhedsstyrelsen skriver Anders Kühnau (S), formand for Region Midtjylland, i et svar til Ulrich Fredberg.
3 kommentarer
Sundhedsstyrelsen styrer stadig stædigt uden om sit ansvar Nu må Sundhedsstyrelsen stoppe med at snakke udenom og sluge de nødvendige kameler, så vi kan komme videre, for det er svært at være praktiserende læge i den nuværende situation, skriver overlæge Klavs Würgler Hansen.
2 kommentarerDen skaldede hævner rider igen Ønsker regionsledelsen, at ledende medarbejdere skal være innovative sparringspartnere eller en flok underkuede marionetdukker, skriver Lotte Ørskov, tidligere overlæge på Regionshospitalet Silkeborg.
4 kommentarerVi har mistet 6.000 sengepladser på 15 år At et offentligt sundhedsvæsen til en årlig pris på ca. 170 mia. kr. kan være under hårdt pres af 450 indlagte coronapatienter, viser med al tydelighed, at der er noget fundamentalt galt med kapacitet, struktur og prioritering i sundhedsvæsenet, skriver Bodil Lyngholm og Kristian Sandvej, praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen fortsætter sin diskrimination af kvindelige medlemmer Vi er skuffede og vrede over, at Lægeforeningen og Lægernes Pension afviser at ændre i den pensionsordning, som betyder, at kvindelige læger meldt ind før 1998, får op til 10 pct. mindre udbetalt årligt end mænd. I stedet fortsætter man med åbenlyst at kønsdiskriminere sine kvindelige medlemmer.
3 kommentarer
Sådan kan en folkesundhedslov løse vores alvorlige folkesundhedsproblemer Hvis der er noget, COVID-19 har lært os, er det, at hvis folkesundheden bliver prioriteret fra centralt hold, arbejdet bliver koordineret, og der indgås partnerskaber med aktører, både inden for og uden for folkesundhedsarbejdet, så kan vi flytte bjerge. Derfor skal Danmark have en folkesundhedslov.
Skriv en kommentar