De praktiserende læger må gerne udøve et klinisk skøn, men hvis det skøn resulterer i en diagnostisk procedure, der ikke svarer til patienternes rettigheder ‘ved mindste mistanke om kræft’, så er den gal igen. Det er virkeligt svært at være praktiserende læge, skriver overlæge Klavs Würgler Hansen.

Sundhedsstyrelsen styrer stadig stædigt uden om sit ansvar Nu må Sundhedsstyrelsen stoppe med at snakke udenom og sluge de nødvendige kameler, så vi kan komme videre, for det er svært at være praktiserende læge i den nuværende situation, skriver overlæge Klavs Würgler Hansen.

For øjeblikket er offentligheden vidne til mange krumspring for at undgå at tabe ansigt i forhold til tidligere formuleringer om lungecancerudredning. Sundhedsstyrelsen har bidraget med et uskønt eksempel. Oprindeligt påpegede Sundhedsstyrelsen, at der selv ‘ved mindste mistanke om kræft’ (low risk but not no risk) bør henvises til diagnostiske pakkeforløb (Camilla Rathcke, 28. februar 2020).  Nu udtaler Lotte Klitfod, sektionsleder i Sundhedsstyrelsen, i et interview med Dagens Medicin, at formuleringen om ‘mindste mistanke’ gjaldt patientrettigheder, og ikke de praktiserende lægers...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement