Den socialdemokratiske regionsrådformand i Region Midtjylland mener, at den fyrede overlæge Ulrich Fredberg har udvist en adfærd, der er svær at forsvare.

Anders Kühnau: Jeg melder pas til dit forsøg på at gøre en faglig strid til en politisk strid Debatten om lavdosis CT er resultatet af en årelang faglig strid, som rækker langt ud over Region Midtjylland – og som kun kan afgøres af Sundhedsstyrelsen skriver Anders Kühnau (S), formand for Region Midtjylland, i et svar til Ulrich Fredberg.

Kære Ulrich Fredberg, som svar på dit læserbrev af 13. oktober vedrørende eventuelt brug af lavdosis CT kan jeg oplyse, at jeg har opfordret sundhedsministeren til at bede Sundhedsstyrelsen om at udarbejde en samlet vejledning for, hvornår der skal anvendes henholdsvis røntgen, lavdosis CT, ultralyd og højdosis CT ved undersøgelse af lunger og brystkasse. Jeg ved, at du er enig i, at patienterne ikke er undersøgt efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer Nu skal vi, forhåbentlig med hjælp fra Sundhedsstyrelsen, de usikkerheder til...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement